Зеленський подав до Ради законопроект про мобілізацію: подробиці

Зеленський запропонував парламенту продовжити військовий стан та мобілізацію

Український президент Володимир Зеленський, як і передбачали раніше, подав до парламенту проекти законів про продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації. З того часу, як почалось повномасштабне вторгнення - це вже дев’яте голосування парламентарів за продовження військового стану та загальну мобілізацію в Україні.

Відповідні проекти законів оприлюднені на сайті Верховної Ради. Дії вище згадуваних положень очільник країни пропонує продовжити з 16 листопада 2023 року ще на 90 діб.

До слова, для того, щоб продовжити військовий стан, глава держави сам ставить підпис на двох указах, потім їх подають на затвердження у парламент, а потім членам Комітету з питань оборони і надалі проходить голосування Ради.

Відомо, що в нашій країні запровадили військовий стан із 05 год 30 хв. 24 лютого 2022 року строком на 30 діб. Після чого було продовжено на 30 діб – з 5 години 30 хвилин 26 березня – до 25 квітня. Потім продовжили на 90 днів – до 25 серпня 2022 року. А потім ще кілька разів поспіль.

Ймовірно, так триватиме і далі, допоки ВСУ не переможуть російських загарбників.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Зеленський розповів про зміну стратегії у війні з Росією.Президент України Володимир Зеленський розповів про зміну у військовій стратегії проти Росії. За його словами Україна має діяти більш несподівано та просуватись вперед. Зеленський у своїй промові відреагував на слова генерала Валерія Залужного та заперечив, що війна зайшла у глухий кут.

Президент погодився, що контрнаступ виявився більш повільним. Попри це Зеленський наголосив, що українські військові мають більше мотивації у протистоянні з солдатами РФ, які опинились на території України.