Головна Новини Політика президент Зеленський звернувся до "Бухарестської дев'ятки": про що попросив президент
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський звернувся до "Бухарестської дев'ятки": про що попросив президент

Глава української держави просить оборонну допомогу, а також посилення санкцій та тиску на агресора

25 лютого 2022, 11:42 comments2398
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський закликав країни "Бухарестської дев'ятки" допомогти Україні припинити війну, яку розпочала Росія, змусивши Володимира Путіна до переговорів. Як передає портал "Коментарі", про це написав глава української держави у Twitter.

Зеленський звернувся до "Бухарестської дев'ятки": про що попросив президент

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

У своєму зверненні Володимир Зеленський зазначив, що українці захищають свою землю, але дуже потребують міжнародної підтримки. Без міжнародної підтримки конкретними кроками дати швидку відсіч агресору дуже складно.

Президент зазначив, що він уже звернувся до "Бухарестської дев'ятки" із закликом надати Україні оборонну допомогу, запровадити новий пакет санкцій проти Росії, посилити тиск на Москву. Після цього Росія має сісти за стіл переговорів. Україні дуже потрібна справжня антивоєнна коаліція.

Зазначимо, членами "Бухарестської дев'ятки" є такі країни-члени НАТО, як Болгарія, Естонія, Латвія, Литва, Польща, Румунія, Словаччина, Угорщина та Чехія. Головна мета такого об'єднання полягає у тому, щоб посилити роботу Північноатлантичного альянсу саме у Східній частині Європи, посилювати спывпрацю в оборонному секторі.

Володимир Зеленський зазначив, що він вже обговорив можливу допомогу від "Бухарестської дев'ятки" з президентом Польщі Анджеєм Дудою.

Також читайте на порталі "Коментарі" повідомляє – бліцкриг агресора провалився: експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню розповіли, якою була перша доба російського відкритого вторгнення і чому у Володимира Путіна не вдалося в перші дні зламати українців, виконавши ті цілі, які спочатку ставилися. .




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини