Головна Новини Політика президент Зеленський про ситуацію на Донбасі: "Ніхто не сподівався, що буде легко"
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський про ситуацію на Донбасі: "Ніхто не сподівався, що буде легко"

Зеленський зробив заяву про врегулювання конфлікту на Донбасі

1 квітня 2021, 18:21
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський зробив заяву про переговори щодо врегулювання конфлікту на Донбасі. За словами гаранта, Україна і надалі буде намагатися домовитися про перемир'я на Донбасі. Про це очільник держави написав у своєму Telegram-каналі.

Зеленський про ситуацію на Донбасі: "Ніхто не сподівався, що буде легко"

Володимир Зеленський - фото з відкритих джерел

Як підкреслив Зеленський, його стратегія — це обов'язкове відновлення миру на сході України, а також повернення окупованих територій.

"Процес переговорів щодо миру нелегкий. Але ніхто і не сподівався, що буде легко... Саме тому ми не зупиняємося і домовляємося про перемир'я як про найшвидший тактичний крок. Наша стратегія — обов'язково мир і повернення наших людей і територій", — заявив президент.

Як раніше повідомляли "Коментарі", Володимир Зеленський підписав Стратегію воєнної безпеки нашої країни, яка на законодавчому рівні закріплює за Росією визначення головного противника України у військовому плані. Про це йдеться у відповідному указі очільника держави. Повідомляється, що Російська Федерація на офіційному рівні залишається військовим супротивником нашої країни, який продовжує військову агресію проти України в окремих районах Донецької та Луганської областей, а також тимчасово окупував території Криму і міста Севастополя, що належать Україні.

У документі йдеться про те, що Росія постійно несе загрозу українському суверенітету, незалежності, а також територіальній цілісності нашої країни. Також стратегія воєнної безпеки не виключає можливості загострення російської збройної агресії. Найголовнішим ризиком у сфері національної безпеки і оборони стратегія називає нездатність нашої країни до забезпечення і стримування військової агресії з боку Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини