Зеленський хоче офіційної підтримки України на шляху до членства в ЄС ще від трьох держав

Президент України під час візиту на саміт "Східного партнерства" у Брюсселі зустрівся з прем'єрами Австрії, Бельгії та Іспанії та на цих зустрічах просив підтримати майбутній вступ України до ЄС.

На шляху до членства в Європейському Союзі Україні необхідно заручитися підтримкою таких країн, як Австрія, Бельгія та Іспанія. На цьому наголосив президент України Володимир Зеленський, беручи участь у саміті "Східного партнерства". Президент зустрівся з главами урядів Австрії, Бельгії та Іспанії, де порушив питання приєднання України до об'єднаної європейської родини. Як передає видання "Коментарі", про це пише портал "Європейська правда".

Розмовляючи з прем'єром Бельгії Олександром де Кроо, Зеленський виступив з ініціативою підписатися під Декларацією про підтримку європейських прагнень української держави. Президент також заявив, що Україна сьогодні відкрита для того, щоб бельгійські бізнесмени могли реалізувати в країні свої амбітні проекти. Підтримка держави у цьому процесі гарантована.

Зустрічаючи з прем'єром Іспанії Педро Санчесом Володимир Зеленський звернув увагу на те, що для Києва важливим є зміцнення двосторонніх відносин з Іспанією, а також підтримка країни прагнення України стати повноправним членом ЄС.

Також Зеленський запропонував на офіційному рівні канцлеру Австрії Карлу Нехаммеру підтримати бажання українського народу приєднатися до ЄС.

Зазначимо, сьогодні є сім країн ЄС, які офіційно підписалися під тим. Що Україні у перспективі має стати членом Європейського Союзу.

Читайте також на порталі "Коментарі" – нардеп 8-го скликання Верховної Ради Сергій Висоцький розповів, чому Путін із радістю погодиться прийняти президента України у Сочі для проведення прямих двосторонніх переговорів. Сергій Висоцький нагадав у зв'язку з цим попередній досвід Віктора Януковича.