Відносно Порошенка відкрили відразу 15 нових кримінальних проваджень

Виробництва відкрили за такими статтями: "Посягання на територіальну цілісність", "Повалення конституційного ладу і захоплення державної влади", "Державна зрада", "Фінансування тероризму"

Служба безпеки України на чолі з Іваном Бакановим відкрила 15 нових кримінальних проваджень щодо п'ятого президента Петра Порошенка. Про це розповів під час брифінгу адвокат Порошенка Ігор Головань.

"4 вересня з'явилося немало-небагато - 15 нових виробництв, спрямованих проти лідера опозиційної політичної сили і п'ятого президента Петра Порошенка. Тепер це вже (розслідує, - ред.) Служба безпеки України. За тими ж лекалами скроєні ті виробництва", - вважає Головань.

Він каже, що дані виробництва відкрили за такими статтями: "Посягання на територіальну цілісність", "Повалення конституційного ладу і захоплення державної влади", "Державна зрада", "Фінансування тероризму".

Раніше ДБР розслідувало 20 кримінальних проваджень щодо п'ятого президента, і лише по одному з них Порошенку оголосили підозру. Мовляв, у 2018-му він нібито "видав злочинний наказ", яким схилив голову Служби зовнішньої розвідки Єгора Божка до перевищення ним влади і службових повноважень.

Нагадаємо, засректора Державного бюро розслідувань Олександр Бабіков повідомив, що кілька справ проти Петра Порошенка закриті.