В ОП розповіли, на що готовий Зеленський для завершення війни на Донбасі

Прессекретар Володимира Зеленського Юлія Мендель розповіла, на що готовий президент для закінчення війни на Донбасі

Прессекретар Володимира Зеленського Юлія Мендель розповіла про те, на що готовий піти президент України для того, щоб завершити війну на Донбасі, й заявила, що наша країна хоче врегулювати конфлікт дипломатичним шляхом. Про це вона повідомила в ефірі телеканалу "Дім", який мовить на тимчасово окуповані території.

За її словами, Україна має намір і далі йти шляхом мирного врегулювання конфлікту на Донбасі й буде всіляко активізувати процеси. Вона зазначила, що під час переговорів Володимира Зеленського з президентом Франції Макроном і канцлером Німеччини Меркель було піднято питання кластерів по мирному врегулюванню конфлікту. Цей документ передбачає практичні рішення, які приносять конкретні результати в переговорах для того, щоб вони не тривали нескінченно.

Юлія Меркель заявила, що Україна і Європа не зацікавлені у війні й підкреслила, що Президент Зеленський готовий зробити все, щоб завершити війну на Донбасі якомога швидше.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Донецької та Луганської областей України триває російська збройна агресія, в якій беруть участь незаконні збройні формування і регулярні війська РФ. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян.

Сама Росія свою участь у конфлікті заперечує, називаючи себе посередником у переговорах попри численні докази її прямого військового вторгнення в Україну. Війні на Донбасі передувала анексія Криму Росією в березні 2014 року.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що може допомогти завершити війну на Донбасі.

Читайте також, для чого Путін стягує війська до кордонів з Україною.