У такі моменти хочеться вбити Путіна: Зеленський емоційно висловився про війну

Президент вважає, що росіяни за вказівкою Путіна прицільно вдарили по дитячій лікарні Києва

Глава української держави Володимир Зеленський вважає, що країна-агресор цілеспрямовано завдала удару по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві напередодні саміту НАТО. За його словами, у таких ситуаціях "хочеться вбити" російського диктатора Володимира Путіна. Як передає портал "Коментарі", про це український лідер заявив після виступу у Президентському фонді та Інституті Рональда Рейгана.

"Я тато, я президент, я людина. (…) Коли ти бачиш цих людей, батьків, коли їхні діти вмирають — у такі моменти хочеш убити шляхи", - заявив Володимир Зеленський.

Крім того, на його думку, удару по "Охматдиту" росіяни завдали спеціально перед самітом НАТО у Вашингтоні. Український президент каже, що це був сигнал, і російська ракета летіла просто до дитячої лікарні.

Зазначимо, під час цього виступу Володимир Зеленський закликав США дозволити Україні знищувати російську авіацію на території РФ, оскільки це дозволить захистити українські міста від ударів КАБами. Про це повідомляє Офіса президента України.

Глава держави нагадав, що одне з найбільших українських міст – Харків продовжує страждати від російських ударів. Люди не можуть звикнути до цього жаху, якого постійно страждають.

"У травні-червні ми здобули значну перемогу, ми зупинили російський поступ на Харків, друге за величиною українське місто, яке знаходиться близько до російського кордону. Російській армії було наказано піти в зону завдання артилерійської поразки по Харкову, але сміливість наших чоловіків і жінок, а також американський дозвіл бити по військових цілях у Росії зробили свою роботу. І я вдячний вам, я вдячний президенту Байдену за цей дозвіл, і всім у конгресі хтось допомагав", - зазначив президент.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Зеленський назвав країни, які перестануть існувати, як тільки США вийдуть із НАТО.