Головна Новини Політика президент Мир на Донбасі, тарифи і відмова від примусової українізації: Медведчук назвав ТОП-3 задачі для президента
commentss НОВИНИ Всі новини

Мир на Донбасі, тарифи і відмова від примусової українізації: Медведчук назвав ТОП-3 задачі для президента

Віктор Медведчук оприлюднив відкритий лист для президента Володимира Зеленського, в якому озвучив три головні виклики, які стоять перед главою української держави

15 червня 2020, 13:13 comments1645
Поділіться публікацією:

Громадяни України покликали саме Володимира Зеленського на пост президента для того, щоб він відповів на ті виклики, які стоять перед ним сьогодні. Дискусія з приводу вирішення цих проблем стосується всіх українців, а тому повинна проходити в публічній площині. Про це написав у своєму відкритому листі президентові голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя", народний депутат Віктор Медведчук.

Мир на Донбасі, тарифи і відмова від примусової українізації: Медведчук назвав ТОП-3 задачі для президента

За його словами, перший виклик, на який свого часу не зміг відповісти Петро Порошенко (а Український народ обрав його президентом саме для цього), ‒ припинення збройного конфлікту на Донбасі і встановлення миру в Україні.

"Сьогодні на Донеччині продовжують гинути і отримувати поранення військовослужбовці і мирні громадяни. Цей збройний конфлікт стримує розвиток нашої країни, і 70% українців називають його ключовою проблемою. Невідворотно наближається час, коли Вам доведеться відповісти на питання: "Чого домігся Президент у справі встановлення миру на Сході України?". І Ви здивуєтеся, як мало тоді поруч з Вами залишиться тих, хто сьогодні надуває щоки, розмірковуючи про "переселенців, що представляють ОРДЛО", ""Будапештський формат" без Росії" та інші умоглядні досягнення української дипломатії", — написав Медведчук.

Нардеп наголошує, що для встановлення миру є один реальний інструмент – Мінські угоди.

"І їх треба виконувати. Зрозуміло, це важко. І націонал-радикали виступають категорично проти цього. Але я сподіваюся і щиро вірю, що Ви не Президент націонал-радикалів, як колишній глава держави. Для вирішення цього завдання Вам будуть потрібні і сила, і підтримка, і допомога, яку Ви обов'язково отримаєте, діючи в інтересах українських громадян. Від Вас потрібна тільки готовність діяти і рішучість, яку треба продемонструвати", — пише президенту Віктор Медведчук.

Другий виклик, за словами народного депутата, стосується тарифів на житлово-комунальні послуги, які сьогодні є непідйомними для українців. Мовляв, "тарифи роздуті, а цифри взяті зі стелі".

"Для окремих ділків тарифи стали джерелом збагачення, а ось для мільйонів наших співгромадян ‒ причиною злиднів, банальним грабунком народу. Численні ініціативи МВФ, спрямовані на затягування тарифного зашморгу, лише переконують людей в цьому. Українці добре пам'ятають і легко можуть порівняти, що раніше газ коштував дорожче, а вони платили менше, — стверджує Медведчук. — Змінити цю ситуацію непросто. Саме Президент, який думає про свій народ, зобов'язаний дати бій численній банді злодіїв і мародерів, олігархів, корумпованих чиновників та міжнародних лихварів, які продовжують наживатися за рахунок зростаючої бідності українців. Не можна боятися тих, хто грабував країну при Порошенкові і продовжує робити це сьогодні, адже вони грабують і Вас в тому числі, навіть якщо Ви поки не помічаєте".

Третій виклик, на думку нардепа, пов'язаний з необхідністю припинити примусову українізацію.

"Ви ж російськомовна людина ‒ не робіть зусиль над собою, видаючи себе за іншого. Не йдіть на поводу у "професійних патріотів", інакше опинитеся в одному човні, а нічого іншого, окрім як кричати про нібито любов до України, вони не вміють, строк політичної придатності їх короткий, так і особливою повагою навіть у власному середовищі користуються тільки ті з них, хто присмоктався до тих чи інших міжнародних грантів. Захистіть російську та мови національних меншин", — закликає голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя".

Віктор Медведчук вважає, що Зеленський заслужить повагу і вдячність російськомовних людей, а також представників інших національностей, а також об'єктивні оцінки зарубіжних партнерів.

"Президент повинен прийняти реальність, в якій він існує ‒ ту Україну, про яку Ви дізналися, бути може, навіть більше, ніж хотіли, її проблеми і труднощі, бажання й очікування. Але це неминуче доведеться зробити, якщо Ви хочете будувати Україну, а не робити вигляд, що будуєте її, покращувати життя людей, а не "проводити реформи". Якщо Ви хочете зробити Україну успішною країною, то Вам варто почати з себе. А бути успішним для Президента не означає йти шляхом концентрації своєї влади, як це робили і Ющенко, і Янукович, і Порошенко. Успіх Президента в першу чергу залежить від створення сильної та професійної команди. І Ви можете розраховувати тільки на тих, хто вміє працювати, професійно підготовлений для цього і хоче добиватися потрібного для країни результату", — резюмував Віктор Медведчук у своєму відкритому листі.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини