Скільки українців вважає, що у разі вторгнення РФ Зеленський не зможе організувати оборону країни

44,9% українців вважають загрозу російського вторгнення реальною

55,7% українців вважають, що у разі повномасштабного вторгнення Російської Федерації на територію України президент Володимир Зеленський не здатний ефективно спрацювати як Верховний Головнокомандувач і організувати оборону держави. Про це свідчать результати соціологічного дослідження "Центру Разумкова".

При цьому 26,9% опитаних дотримуються протилежної думки, а 17,4% респондентів важко відповісти.

Соціологи зазначили, що серед представників електорату правлячої партії "Слуга народу" 85,1% все ж таки вважають, що чинний глава держави здатний спрацювати як Верховний Головнокомандувач. При цьому більшість виборців інших провідних політичних сил висловлюють протилежну думку.


Крім того, українці також розповіли, як на них впливають звернення президента країни із закликами не панікувати. Так, 10,6% опитаних такі звернення лякають, 21,5% - заспокоюють, а більшість респондентів - 62% - зовсім не звертає на них уваги.


Крім цього, 44,9% українців висловлюють думку, що накопичення військ країни-агресора на українських кордонах варто оцінювати як реальну загрозу повномасштабного вторгнення РФ взимку чи навесні цього року. 43,7% опитаних вважають, що найближчим часом вторгатися Росія не буде. 11,5% важко відповісти на поставлене питання.

Раніше в матеріалі порталу "Коментарі" повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський заявив , що на сьогоднішній день вже можна точно сказати, що курс гривні вдалося утримати та стабілізувати, надалі національна валюта України лише зміцнюватиметься.