Поява "дракона" в Україні неможлива: Зеленський про авторитарний режим у країні

Президент України назвав громадянське суспільство сильним та демократичним

Державний глава Володимир Зеленський впевнений, що в Україні неможливий авторитарний режим в зв'язку з сильним громадянським суспільством, яке не допустить подібних змін. Про це український лідер заявив під час візиту в США, передає прес-служба Офісу президента.

Спілкуючись з викладачами Стенфордського університету, Володимир Зеленський відповів на питання, чи не боїться він, убивши "дракона" стати ним:

"Щодо "вбити дракона", то я президент України два роки. У ваших знайомих (у Росії. – Ред.) ситуація складніша, але це – внутрішній вибір вашої країни. А українське громадянське суспільство настільки сильне, вільне й демократичне, що хто б що не хотів, хто б собі що не придумав, "дракону" з'явитися в Україні неможливо. Крила підріжуть", - сказав державний голова.

В рамках розмови президент також підкреслив, що з боку Російської Федерації надходять сигнали, що Україна нібито не хоче припиняти війну. На що Зеленський відповів, що ми б із задоволенням її закінчили, проте "війну не ми починали".

Нагадаємо, що напередодні експерти підвели підсумки візиту української делегації на чолі з президентом Володимиром Зеленським у США, який відбувся 1 вересня, в ракурсі україно-російського конфлікту, відповівши на питання, чи виправдалися очікування, що "Штати нам допоможуть". Зокрема, політтехнолог, керівник Центру політичної розвідки Олег Постернак вважає, що візит виявився практичним, змістовним і важливим. Але не настільки, щоб оцінити його як проривний, подібний візитам Зеленського до Великої Британії і Туреччини.

Крім того, експерти підвели й економічні підсумки президента Володимира Зеленського в Сполучені Штати Америки.