Потужний ракетний удар по Україні: з’явилася реакція Зеленського

РФ вночі випустила по Україні понад 60 "Шахедів" та майже 90 ракет

Президент України Володимир Зеленський висловився про потужний ракетний обстріл, який росіяни здійснили у п'ятницю, 22 березня. Український лідер написав у Telegram, що РФ воює проти звичайного життя людей. Очільник держави пообіцяв, що ніхто з постраждалих не залишиться без допомоги.

Президент повідомив, що Росія випустила по Україні понад 60 "Шахедів" та майже 90 ракет. Під ударом були енергетика, будинки та навіть тролейбус.

Глава держави зазначив, що у всіх міста, які постраждали від атаки, вже працюють необхідні служби.

"Триває відновлення постачання електрики. Харків та область, Запоріжжя, Сумщина, Полтавщина, Дніпропетровщина, Одещина, Хмельницький та область, Вінничина, Франківщина – всюди, де це потрібно, від ночі тривають відновлювальні роботи", - додав президент.

Володимир Зеленський на фоні масованої російської атаки закликав партнерів надати Україні більше систем ППО, зокрема систем Patriot.

"У російських ракет немає затримок, як у пакетів допомоги нашій державі. У "шахедів" немає нерішучості, як у деяких політиків", - наголосив очільник країни.

Зазначимо, росіяни ударили по енергетиці України в ніч на 22 березня. Запоріжжя було атаковано ракетами, зокрема росіяни вдарили по ДніпроГЕС. На Запорізькій АЕС є загроза блекауту, знеструмлено лінію до ЗАЕС.

Також окупанти вдарили по Харкову. У місті проблеми зі світлом, інтернетом, водою, електротранспорт не працює.

Перебої зі світлом також є у Дніпрі, на Полтавщині, Сумщині. Відомо про влучання в об'єкти критичної інфраструктури в Івано-Франківській, Вінницькій, Миколаївській та Одеській областях. У низці областей ввели графіки відключення світла.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у "Кинджалах" десятки іноземних деталей: Зеленський звернувся до союзників, просить діяти.