Навіщо була потрібна Курська операція: Зеленський назвав цілі, яких вже досягнуто

Президент заявив, що Україна не могла не реагувати на інформацію українських та західних розвідок

Завдяки операції ЗСУ у Курській області Україна відвела загрозу окупації частини Харківської, Сумської та Чернігівської області. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ході прес-конференції зробив президент України Володимир Зеленський.

Глава української держави визнав, що лише дуже вузьке коло людей знало про цю операцію і, як показав час, це стало великим плюсом.

"Безумовно є цілі, які я можу сказати. І безумовно є цілі, про які я не можу сказати. Курська операція кілька речей принесла. Передусім, окупація Харківщини зупинена. Ми мали інформацію про створення буферної зони на Харківщині, а потім на півночі, не знали конкретики, але розуміли, що Сумщина, Чернігівщина можуть бути в планах", – розповів Володимир Зеленський.

Президент повідомив, що про наміри росіян повідомляли розвідки України та країн Заходу.

"Курська операція вирішила питання не окупації Сумщини та не окупації Чернігівщини. Більше того, розбила чимала кількість військ... розбила серйозне угруповання", - сказав український лідер.

Під час цієї ж прес-конференції Володимир Зеленський розповів, що західні партнери, як і раніше, уникають прямих відповідей на питання щодо збереження обмежень на використання зброї по Росії.

Читайте також на порталі "Коментарі" - радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що такі операції України, як та, що зараз відбувається в Курській області РФ, позитивно вплинуть на можливі переговори з Росією. Більше того, проводячи операцію в Курській області, Україна якраз і хоче схилити Москву до переговорів. Фактично схожу тезу повторили у матеріалі "The Times". Журналісти зазначили, що в тому випадку, якщо російський диктатор Володимир Путін не піде на поступки і відмовиться від переговорів, Україна не залишиться іншого вибору, окрім як залишитися в Курській області РФ і просуватися далі російською територією. З огляду на незговірливість Кремля, чи має Україна шанс таким чином посадити РФ за стіл переговорів, відмовившись від частини своїх ультиматумів? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.