Коли Україна підготує документ з умовами завершення війни: Зеленський назвав терміни

У документі, який готує Україна, буде викладено докладні умови справедливого закінчення війни, заявив Володимир Зеленський

Україна завершує роботу над документом, який міститиме детальні умови для справедливого завершення війни з Росією. Завершення роботи над цим документом очікується вже в листопаді. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час свого виступу на саміті "Україна – Південно-Східна Європа".

"З липня ми працюємо над пунктами формули миру. І до листопада буде готовий документ, в якому буде викладено докладні умови справедливого закінчення війни. Також ми готуємо другий саміт миру", – зазначив Зеленський.

Президент підкреслив, що основне завдання – змусити Росію погодитися на мир і змусити відповідальних за війну людей виконувати умови, прописані у формулі миру.

"Для цього ми розробили план заходів, здатних виправити ситуацію до майбутнього саміту миру. Цей план позбавить Росію можливості погрожувати Європі. План уже був представлений у США, тепер ми ділимося ним з усіма нашими партнерами для досягнення поставлених цілей", – наголосив глава держави.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Зеленський покаже свій план перемоги ще одному партнеру. Президент України Володимир Зеленський планує візит до Берліна в п'ятницю, який, ймовірно, був запланований під засідання формату "Рамштайн" на рівні лідерів, повідомляє Bild із посиланням на свої джерела в уряді.

За даними видання, Зеленський прибуде до столиці Німеччини 11 жовтня, де має намір обговорити з канцлером Олафом Шольцом деталі свого "плану перемоги", який раніше був представлений президенту США Джо Байдену. Також заплановані конфіденційні переговори з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром.