Іншого варіанта у нас немає: Зеленський зробив нову заяву про мобілізацію

Президент зазначив, що питання мобілізації є у суспільстві

Питання про мобілізацію справді викликає активне обговорення в українському суспільстві. Але якщо громадяни хочуть зберегти свою державу, то треба її відстояти. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час спільної прес-конференції з канцлером Німеччини Олафом Шольцом зробив президент України Володимир Зеленський.

"Що стосується зброї. Питання чи не настав той момент, щоб партнери дали нам всю ту зброю, щоб ми могли викинути росіян? Настав", - сказав Володимир Зеленський.

Лідер українців також відповів на запитання, чи Україна зможе мобілізувати достатню кількість солдатів і офіцерів, щоб звільнити свою землю від росіян за допомогою систем та озброєнь.

"Щодо мобілізації, мобілізація у нас йде через воєнний стан. Йде з першого дня. Я бачу, що це питання є в суспільстві, не перший день війна. Але якщо ми хочемо зберегти нашу державу, то треба її відстояти", - висловився голова. держави.

Зазначимо, раніше під час прес-конференції учасників третього саміту Україна – Північна Європа Володимир Зеленський заявив, що мобілізація в Україні збільшилася після нещодавнього оновлення відповідного закону. За його словами, всі, хто має мобілізаційний вік, зобов'язані оновити свої дані.

Читайте також на порталі "Коментарі" - в Україні триває повномасштабна війна, а отже, триває й мобілізація. Водночас, станом на зараз у парламенті не зареєстровано законодавчих ініціатив, спрямованих на зниження віку з якого здійснюватиметься мобілізація. Про це під час брифінгу заявив голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.