До чого призвели дискусії: Зеленський відповів, чи Захід зняв обмеження на удари по Росії

Президент зазначив, що Україна працює над зняттям обмежень на використання далекобійної зброї.

Між партнерами поки що немає консенсусу щодо зняття обмежень з України на використання далекобійної зброї для ударів по Росії. Але обговорення продовжуються. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю телемарафону заявив президент України Володимир Зеленський.

"Поки що немає консенсусу. Але я пам'ятаю, як працював над використанням відповідної зброї по території тимчасово окупованого Криму. Тоді також не було консенсусу, але важливо знайти ключ хоча б до однієї країни, і тоді інші можуть підтягнутися", - заявив президент.

Український лідер додав, що Україна працює над зняттям обмежень щодо використання далекобійної зброї. Глава держави зазначив, що з цього питання зустрічався з главою Пентагону Ллойдом Остіном, канцлером Німеччини Олафом Шольцом та міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом, прем'єром Італії Джорджем Мелоні, а також розмовляв із президентом Франції Еммануелем Макроном.

"Якщо ситуація в країні дозволятиме мені виїхати у вересні на Генасамблею (ООН, - ред.), підбиватимемо підсумки всіх цих зустрічей вже з президентом Байденом", - сказав глава держави.

Читайте також на порталі "Коментарі" - твердження про те, що Україна за допомогою ATACMS зможе вразити більшість військової авіації, з якою Росія завдає ударів українською територією, є помилковим. Справа в тому, що 90% російських авіабаз перебувають за межами 300 км від українського кордону. І немає жодного сенсу в даній ситуації застосовувати ATACMS. Таку думку під час брифінгу висловив радник Білого дому з комунікацій у сфері національної безпеки США Джон Кірбі, пише "Голос Америки".

Також видання "Коментарі" повідомляло – після якоїсь невдачі Кулебі довелося подати у відставку: ЗМІ дізналися нюанси.