Чому Аваков може бути відправлений у відставку: Зеленський назвав причину

Все залежить від результату розслідування у справі вбивства журналіста Павла Шеремета

У світлі численних нещодавніх кадрових змін у Кабінеті міністрів багато українців задаються питанням, хто ж наступним може потрапити під "роздачу". На прес-конференції глави української держави Володимира Зеленського, що проходить 20 травня, журналісти поцікавилися, наскільки "міцні" позиції нинішнього глави МВС Арсена Авакова.

Як пояснив Зеленський, імовірність відправки одного із найбільш "довгострокових" українських міністрів у відставку все ж існує. Така можливість пов'язана з кінцевими результатами судового розгляду в справі журналіста Павла Шеремета.

За словами президента, якщо стане відомо, що люди, яких у ході розслідування назвали підозрюваними у вбивстві Шеремета, будуть визнані невинними, то адміністрація МВС понесе відповідальність. При цьому Володимир Зеленський стверджує, що на сьогоднішній момент стовідсоткової впевненості щодо невинуватості (так само, як і вини) того ж музиканта Андрія Антоненка поки немає.

Також глава держави зазначив, що з однією із підозрюваних — волонтеркою Яною Дугарь — він особисто підтримує контакт. Підтвердити слова президента зміг один із присутніх на прес-конференції журналістів, якому Зеленський дозволив переглянути наявне листування із Дугарь. Подробиць спілкувань політик не розкрив.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли подробиці святкових заходів, запланованих на честь 30-ї річниці Незалежності України. За словами Володимира Зеленського, ювілейна дата буде відзначатися українцями протягом трьох днів. Що саме представники влади приготували до свята, дізнавайтеся в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, чому президент вибрав авіазавод "Антонов" для проведення своєї конференції за підсумками дворічного перебування на посаді.