Головна Новини Політика президент Блокування каналів Медведчука: Зеленський розповів, чи закриють телеканал "Наш"
commentss НОВИНИ Всі новини

Блокування каналів Медведчука: Зеленський розповів, чи закриють телеканал "Наш"

Президент дав чітку відповідь

12 лютого 2021, 11:30 comments1761
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський під час робочого візиту на Донбас відповів на питання про те, чи закриють в Україні телеканал Наш слідом за 112, NewsOne і Zik, на які були накладені санкції РНБО. Про це повідомили в прес-службі глави держави.

Блокування каналів Медведчука: Зеленський розповів, чи закриють телеканал "Наш"

Зеленський. Фото: ОП

За його словами, Україна не збирається закривати свої телеканали, в тому числі й телеканал "Наш". Він зазначив, що влада закрила тільки "їх" телеканали.

Він заявив, що рішення РНБО про накладення санкцій на телеканали 112, NewsOne і Zik були накладені через їх фінансування з Росії та з окупованих територій Донбасу.

Увечері 2 лютого 2021 року Президент Зеленський ввів в дію рішення РНБО про накладення санкцій на народного депутата Тараса Козака і ряду його бізнес-активів, серед яких були канали 112, NewsOne і Zik, які вже припинили телевізійне мовлення.

Фактичним власником медіахолдингу називають нардепа і кума Путіна Віктора Медведчука. Санкції також були накладені на кілька приватних літаків, якими Медведчук і Козак користувалися для польотів до Москви.

Зеленський заявив, що ці телеканали працювали проти національної безпеки України та підривали шлях нашої країни в ЄС і НАТО. Міністр культури Олександр Ткаченко звинуватив канали в інформаційному тероризмі й назвав їх зброєю російської пропаганди.

У Мінкульті також направили звернення в YouTube з проханням заблокувати мовлення цих каналів на відеохостингу. Секретар РНБО Олексій Данилов пригрозив аналогічними санкціями всім телеканалам, які працюють проти України.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Тихановська визначилася з тим, чий Крим.

Читайте також про повернення громадянства партнеру Коломойського.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини