ЗМІ вже знають, де працевлаштують Кулебу після відставки

За інформацією Bloomberg, Кулеба після відставки зосередиться на зміцненні зв'язків України з НАТО

Український дипломат Андрій Сибіга замінить Дмитра Кулебу на посаді міністра закордонних справ після кадрових змін в уряді. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерело, знайоме з думкою президента України Володимира Зеленського щодо цих кадрових рішень.

"Кулеба, який подав у відставку в середу, тепер зосередиться на зміцненні відносин України з НАТО, оскільки охоплена війною країна прагне приєднатися до блоку", - сказав співрозмовник, який побажав залишитися анонімним, оскільки інформація не є публічною.

Сибіга, який зараз є першим заступником Кулеби в МЗС, має репутацію вмілого дипломата. Він працював послом України в Туреччині та заступником керівника апарату Зеленського до приходу в міністерство цього року.

Читайте також на порталі "Коментарі" - до Ради надійшли заяви про відставку низки міністрів та голови Фонду держмайна. За словами голови ВР Руслана Стефанчука заяви про відставку подали: міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Камишін Олександр; міністр юстиції України Малюська Денис; міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Стрілець Руслан; віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина; віцепрем’єр-міністерка України – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук; голова Фонду державного майна України Коваль Віталій. І також з’явилася інформація, що міністра закордонних справ України Дмитра Кулебу також планують відправити у відставку. Чому саме зараз назріла серія гучних відставок? Хто може обійняти вакантні посади? Видання "Коментарі" з цими питаннями звернулося до експертів.