Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський закликав країни НАТО готувати бригади на заміну ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський закликав країни НАТО готувати бригади на заміну ЗСУ

Український президент закликав Захід готувати резервні бригади

17 жовтня 2024, 22:38
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський на спільному брифінгу з генеральним секретарем НАТО Марком Рютте закликав західні країни готувати бригади, які замінять ЗСУ.

Зеленський закликав країни НАТО готувати бригади на заміну ЗСУ

Зеленський зустрівся з генсеком НАТО. Фото з відкритих джерел

"Наш посил усім країнам: готуйте бригади. Вони можуть бути резервом і можуть замінити наших хлопців, які втомилися. Вони можуть замінити їх на полі бою", — заявив Володимир Зеленський.

Як відомо, раніше країни НАТО заявляли, що не будуть посилати свої війська в Україну до закінчення війни, щоб не вступати в пряме бойове зіткнення з РФ. Еммануель Макрон був єдиним європейським лідером, який на початку року заявив про те, що французькі війська можуть вирушити в Україну.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що кордони України мають бути чітко демарковані перед тим, як Київ отримає офіційне запрошення долучитися до оборонного блоку. Як зазначає видання, тільки після демаркації українських кордонів буде зрозуміло, за яких умов діятиме 5-й пункт статуту НАТО про колективну оборону. Як відомо, раніше постійний представник США при НАТО Джуліанна Сміт заявила, що Альянс найближчим часом не запросить Україну до свого складу.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що рішення про підтримку Росії у війні проти України Північна Корея ухвалює самостійно, не узгоджуючи їх з Пекіном, переконаний радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк. "Північна Корея абсолютно точно ухвалює рішення без Китаю. І Китай це дратує, бо Пекіну навряд чи потрібний цей хаос в індо-тихоокеанському регіоні. Китай розуміє, що КНДР стрімко переходить в проксі РФ, а тому буде приймати відповідні рішення. Зокрема, провокувати ескалацію на Корейському півострові", — заявив він. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини