Зеленський назвав "ідеальне місце" для зустрічі з Путіним

Президент України Володимир Зеленський заявив, що зустріч із президентом Російської Федерації Володимиром Путіним точно відбудеться

Президент України Володимир Зеленський заявив, що зустріч із президентом Російської Федерації Володимиром Путіним можна було би провести у Ватикані. Про це він сказав в інтерв’ю газеті La Repubblica, передає Офіс президента.

За словами гаранта, зустріч обов’язково відбудеться.

"Вона потрібна для того, щоб припинити війну на Донбасі та пройти увесь шлях до чесного й тривалого миру", - упевнений гарант.

Глава України наголосив на необхідності прямих консультацій між Офісом Президента України та Адміністрацією Президента Росії.

"Зі свого боку я всі відповідні розпорядження щодо організації консультацій керівникові Офісу Андрію Єрмаку вже віддав", - повідомив Зеленський.

Президент вважає, що для зустрічі слід обрати місце, яке б уособлювало мир. Зокрема йшлося про Ватикан.

"Ватикан – справді ідеальне місце для діалогу про мир, - зазначив Зеленський. - Святий Престол – це ж глобальний моральний авторитет, який завжди ефективно виконує роль посередника, оскільки є неупередженим і викликає довіру всіх учасників конфлікту. Саме з цієї причини до Апостольської столиці часто в історії зверталися задля вирішення конфліктів між державами та розбудови мирного майбуття".

Гарант назвав Папу Римського "пророком миру", який може як авторитетний посередник допомогти у перемовинах.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив 26 квітня, що готується його зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним. Мовляв, він доручив голові свого Офісу Андрію Єрмаку зв'язатися з адміністрацією президента РФ з приводу організації зустрічі. Де і за яких умов може пройти ця зустріч? І чи може? "Коментарі" дізналися прогнози експертів.