Зеленський може позбутися посади президента через скандал, - журналіст

Йдеться про зрив операції по затриманню бойовиків ПВК "Вагнер"

Президент України Володимир Зеленський може піддатися процедурі імпічменту через скандал зі зривом нібито операції по затриманню бойовиків російської ПВК "Вагнер". Про це повідомив український журналіст Юрій Бутусов в інтерв'ю Дмитру Гордону.

За словами Бутусова, Володимир Зеленський може піддатися імпічменту за прикладом скандалу з готелем Уотергейт, коли президент США Річард Ніксон був змушений піти у відставку. У такій же ситуації може опинитися президент України через скандал зі зривом операції по затриманню "вагнеровцев".

Він зазначив, що потрібно змусити владу захищати національні інтереси й діяти професійно. Бутусов сказав, що необхідно провести розслідування скандалу за допомогою спецслужб, а не намагатися приховати порушників.

Журналіст заявив, що завданням українського суспільства сьогодні є те, щоб президент України Зеленський повинен взяти на себе відповідальність за провал операції, почати розслідування і встановити, хто саме з учасників наради зрадник.

Довідка: у 2020 році на території Білорусі затримали 33 бойовиків ПВК "Вагнер", яких пізніше видали в Росію. Після цього журналіст Юрій Бутусов заявив, що ця ситуація є наслідком провалу спільної операції українських, американських і турецьких спецслужб по виманювання і затримання російських бойовиків.

Бойовики ПВК "Вагнер" брали участь у війні на Донбасі, і були причетні до збитого українською ІЛ-76 над Луганським аеропортом і катастрофи малайзійського боїнга MH-17.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що РНБО ухвалила стратегію щодо повернення Криму.

Читайте також про похід президента Володимира Зеленського на другий термін.