Зеленський призначив нового главу Служби зовнішньої розвідки

Президент Володимир Зеленський підписав укази щодо зміни керівництва у Службі зовнішньої розвідки України

Змінився голова Служби зовнішньої розвідки України. Відповідні документи опубліковані на сайті Офісу президента.

Так, указом президента України Володимира Зеленського звільнено Валерія Євдокимова з посади голови Служби зовнішньої розвідки України. Він керував відомством з 20 вересня 2019 року.

Новим керівником Служби зовнішньої розвідки України, згідно з указом гаранта, став Валерій Кондратюк. 50-річний офіцер спецслужб, генерал-лейтенант за часів президента Петра Порошенка був заступником глави Адміністрації президента у 2016-2019 роках. Перед цим Кондратюк обіймав посади начальника ГУР МОУ (2015-2016 рр.) та начальника департаменту контррозвідки Служби безпеки України (2014-2015 рр.).

Нагадаємо, Верховна Рада відправила у відставку віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Вадима Пристайка. Замість нього була обрана Ольга Стефанішина.

Також в Україні нарешті призначений міністр культури та інформаційної політики – ним став Олександр Ткаченко.

Як повідомлялося, у парламент України внесли подання на двох нових міністрів і віце-прем'єра. Експерти проаналізували для порталу "Коментарі" пропозицію прем'єра Дениса Шмигаля і можливість затвердження цих кандидатів. Так, віце-прем'єром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції пропонується зробити Ольгу Стефанішину, міністром культури – ОлександраТкаченка, міністром екології – Романа Абрамовського.