“Закінчення війни та обсяг репарацій визначатиме Україна”, - Подоляк

Терміни закінчення війни буде визначати Україна, звільняючи свої території

Терміни закінчення війни буде визначати Україна, звільняючи свої території.Таку заяву зробив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають “Коментарі”.

На своїй сторінці у Twitter Подоляк дав оцінку двом тезам російської пропаганди: про те що так звана СВО “буде завершена в строки” і про те, що “Захід віддаляє завершення СВО”.

“Російські чиновники постійно повторюють дивну мантру: "СВО буде завершена в терміни", "Захід віддаляє завершення СВО". Здається, вони так нічого й не зрозуміли. Терміни закінчення війни визначатиме тільки Україна, звільняючи свої території. Як і майбутній обсяг виплат Рф репарацій”, - написав радник голови ОП.

До слова, попри військову, фінансову та дипломатичну підтримку України, у Євросоюзі не зачиняють двері для діалогу з лідером росії владіміром путіним. Із такою позицією, зокрема, виступають канцлер ФРН Олаф Шольц та президент Франції Еммануель Макрон. Чи є шанс на такий діалог і чи варто Україні його остерігатися? Про це видання “Коментарі” вже розпитало експертів.

Втім, попри обмежену готовність говорити з агресором, той самий Олаф Шольц останнім часом змінив свою риторику щодо війни в Україні. Позиція німецького канцлера стала помітно більш рішучою і менш терпимою до агресора. Що змінилося? Читайте на сайті "Коментарів".

Разом з тим, підтримку Києву продовжують виказувати Сполучені Штати Америки. Так, президент Джо Байден планує запросити у Конгресу 11,7 млрд доларів на допомогу Україні. Такий запит у Конгрес надійшов перед закінченням фінансового року у США, 30 серпня.

Також нагадаємо, напередодні Михайло Подоляк заявив, що РФ навмисне шантажує ЄС перериванням постачання газу. За його словами, Вересень тільки почався, а газові сховища Європи заповнені майже вщерть. Відтак, робить висновок Подоляк, - страшилки кремля про “холодну зиму” вкотре виявились “пшиком”.