Головна Новини Політика зовнішня політика Навіщо Путіну потрібні українські полонені в ОРДЛО — МЗС
commentss НОВИНИ Всі новини

Навіщо Путіну потрібні українські полонені в ОРДЛО — МЗС

Розмови про черговий обмін полоненими на Донбасі вже більше року заходять в глухий кут

29 травня 2021, 15:09 comments2107
Поділіться публікацією:

Військова ситуація на Донбасі постійно знаходиться на межі ескалації. При цьому мова не тільки про регулярні обстріли українських позицій російськими окупантами, а й перебування сотень полонених у катівнях тюрем ОРДЛО. На думку заступника глави МЗС України Євгена Єніна, українські арештанти використовується Кремлем як "предмет" торгів, повідомляє "Україна 24".

Навіщо Путіну потрібні українські полонені в ОРДЛО — МЗС

Полонені потрібні Путіну для торгів із Україною. Фото із відкритих джерел

Єнін стверджує, що Володимиру Путіну, як відповідальній за те, що відбувається на сході України, людині, вельми вигідно мати "в запасі" багато бранців. За словами дипломата, таким чином Росія може легко "торгуватися", просячи взамін людських життів якісь плюси для себе.

При цьому Євген Єнін зазначив, що, незважаючи на тимчасове перебування переговорів щодо можливої передачі затриманих бойовиками українців у глухому куті, робота в цьому напрямку триває.

Також, на переконання чиновника, тема звільнення полонених із в'язниць так званих "ДНР" і "ЛНР" регулярно піднімається іноземними партнерами України.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що Україна підготувала список громадян, які знаходиться в полоні у окупантів і чекають можливості повернутися додому. За інформацією Людмили Денисової, всього в документ внесено 285 імен. Варто відзначити, що 44 полонених українця є представниками Збройних Сил. Більше деталей — у нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, які прогнози щодо розвитку військової ситуації на Донбасі вже цього літа роблять українські експерти. У нашому матеріалі ви дізнаєтеся, чому, на думку полковника запасу Олега Жданова, Україну в найближчому майбутньому чекають справжні "гойдалки" із затишшям та ескалацією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Сташинский

30 травня 2021, 08:08

бэндэры недоговороспособны

Олег Н.

29 травня 2021, 19:14

Ложь, воровство, убийства, русофобия были, есть и будут характерными чертами украинской морды лица. Донбасс, тем более народ Донбасса Украине не нужен. Выполнять свои же обязательства по Минск-2 и переговоры с ДНР и ЛНР вести, - Украина не хочет. А вот поубивать москалей очень любимое занятие для украинской сволочи. Результат известен. Ещё один регион сделает украинцам ручкой. Катитесь свидомые по Елисейским полям. Донбасс не про вас!


Новини