Головна Новини Політика зовнішня політика З російськими євреями сталось несподіване
commentss НОВИНИ Всі новини

З російськими євреями сталось несподіване

Ізраїль призупинив репатріацію євреїв із Росії

24 жовтня 2023, 17:52
Поділіться публікацією:

Ізраїль припинив репатріацію російських громадян, до 27 жовтня. Про це, як повідомляють "Коментарі", заявили у посольстві Ізраїлю в РФ.

З російськими євреями сталось несподіване

Кожен єврей має право на повернення в Ізраїль

"Відділ репатріації припиняє прийом відвідувачів на видачу віз репатріантів до 27 жовтня 2023 року. Подальшу інформацію буде опубліковано на сайті та в соціальних мережах посольства. Консульський відділ працює без змін", — сказано у повідомленні посольства у Telegram-каналі.

Нагадаємо, що в Ізраїлі існує “Закон про повернення”, ухвалений у 1950 році. Згідно з ним, кожен, у кого серед родичів першого кола до третього коліна є людина з національністю “єврей”, має право на репатріацію (повернення на історичну батьківщину) до Ізраїлю. Тобто кожен, хто має когось із євреїв до дідів і бабусь, має право на репатріацію. Крім нього, таке право отримує і ті, хто перебуває у законному шлюбі з такими людьми. Також право на "алію" отримують вдови або вдівці неєврейської національності, якщо після смерті чоловіка-єврея (або дружини-єврейки) вони не мали нового шлюбу з людьми іншої національності, ніж євреї.

Зазначимо, що після нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня Росія привселюдно зайняла пропалестинську позицію, поклавши відповідальність за напад не на терористів, а на США та Ізраїль. Вони, на думку керівництва Росії, проігнорували рішення ООН про створення палестинської держави, що й спричинило, на думку МЗС РФ, причину антиізраїльського насильства.

Тим часом, у Зеленського пророкують ймовірну "велику війну на різних континентах". В Офісі президента відповіли на чергову пропозицію Ілона Маска пожертвувати цілісністю України задля недопущення Третьої світової війни.

Столтенберг зробив тривожну заяву про виснаження запасів НАТО через війну в Україні. Єнс Столтенберг заявив, що війна РФ проти України виснажила запаси НАТО, слід наростити виробництво.

В Україні можуть дозволити виїзд чоловіків за кордон: скільки потрібно заплатити. У новому законопроекті повідомляється, що чоловіки, які підпадають під мобілізацію, можуть виїхати за кордон, заплативши певну суму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини