Головна Новини Політика зовнішня політика "Вступ в НАТО вимагає від України п'яти нових законів", - Стефанішина
commentss НОВИНИ Всі новини

"Вступ в НАТО вимагає від України п'яти нових законів", - Стефанішина

Віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина розповіла, що потрібно Україні, щоб стати членом НАТО

15 червня 2020, 16:32 comments1380
Поділіться публікацією:

Для вступу до складу Альянсу Україні потрібно прийняти п'ять законів, які в НАТО виставили в якості умови для членства. Про це розповіла віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в інтерв'ю виданню "Европравда".

"Вступ в НАТО вимагає від України п'яти нових законів", - Стефанішина

"Це закон про парламентському контролі безпеки і оборони, проект якого зареєстрований у парламенті під №1204, зміни в законодавство про СБУ (№3196), закон про розвідку (№2412-д), оборонних закупівель (№2398-д) і закон про державну таємницю, який ще в роботі", — уточнила вона.

Вона також запевнила, що після отримання нового статусу в НАТО, партнера з розширеними можливостями, Україна буде прагнути до членства.

"Ні Україна, ні НАТО не розглядають EOP як відволікання уваги від руху в напрямку ПДЧ і членства в Альянсі", — сказала Стефанішина.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Мінсоцполітики готове до введення двох нових пенсійних систем.

"Передбачається, що накопичувальним рівнем зможуть скористатися всі потенційні пенсіонери. Хочу зазначити, що є дві окремі накопичувальні пенсійні системи. Перша — це запровадження обов'язкової накопичувальної пенсійної системи з 2021 року...Також ми працюємо над другою, теж накопичувальною системою, але для людей у віці до 35 років, які працюють на роботах, що дають право на пільгову пенсію. Ми передбачаємо в законопроекті, що професійна накопичувальна система може бути введена в 2021 році", — повідомила глава відомства.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини