Головна Новини Політика зовнішня політика Візит Зеленського до США: президент представив сенаторам план перемоги України
commentss НОВИНИ Всі новини

Візит Зеленського до США: президент представив сенаторам план перемоги України

Глава України ознайомив американських сенаторів з планом перемоги

26 вересня 2024, 21:56
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський зустрівся з двопартійною делегацією Сенату США на чолі з лідером демократів та республіканців у сенаті Чаком Шумером і Мітчем Макконнеллом та ознайомив їх із ключовими пунктами плану перемоги України.

Візит Зеленського до США: президент представив сенаторам план перемоги України

Зеленський зустрівся з американськими сенаторами. Фото з відкритих джерел

"Тут, у столиці США, ми маємо багато друзів, які з перших днів повномасштабного вторгнення стоять пліч-о-пліч з українцями в боротьбі за свободу та незалежність. Дякую кожному члену Сенату за таку підтримку", – заявив український президент.

В ОПУ наголосили, що серед тем, які глава держави обговорив із членами Сенату США, найбільшу увагу приділили ситуації на передовій, першочерговим потребам українських воїнів, спільному виробництву зброї та ключовим напрямам подальшої американської підтримки. Пріоритет України – додаткові системи ППО та ракети до них.

Зазначається, що особливу увагу Зеленський приділив питанню посилення санкційного тиску на РФ, а також використання доходів від заморожених російських активів для потреб України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що США не бачать нічого нового у плані перемоги України, який планують обговорити Джо Байден і Володимир Зеленський, пише The Wall Street Journal. WSJ зазначає, що протягом кількох місяців Володимир Зеленський називав цей план "основою для перемоги над Росією". Однак високопоставлені американські та європейські чиновники, обізнані з пунктами плану, розповіли, що документ не пропонує чіткого шляху перемоги України в умовах, коли російські війська повільно добиваються успіху на полі бою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини