Вирішено: країна НАТО збиватиме російські дрони

Румунія збиватиме російські БПЛА, які загрожуватимуть безпеці цієї країни

Румунія за необхідності збиватиме російські дрони, заявив заступник голови штабу оборони Румунії генерал Георге Влад. Про це повідомляють "Коментарі".

"Ми розгорнули кілька радарів, у нас активована система оборони, і ми обговорили із союзниками в НАТО рішення для того, щоб протистояти російській агресії", - заявив воєначальник.

Румунська армія також направила 600 солдатів та радари в район дельти Дунаю на кордоні з Україною.

Нагадаємо, що після скасування зернових угод Росія заблокували український зерновий експорт з Одеси. Після цього Україна перенаправила потоки зерна до придунайських портів - Ізмаїла та Рені - звідки зерно почали забирати судна, які заходять у гирло Дунаю через чорноморську акваторію Румунії.

Атакуючи український Ізмаїл, російські дрони пролітають над Румунією – два з них упали на територію цієї країни. Спочатку керівництво Румунії заперечило цей факт, але пізніше визнали це. Слідом за цим у прикордонних з Україною районах почали зводити укриття та надсилати оповіщення населенню про атаки російських БПЛА.

Тим часом, у Росії відповіли на прохання ротації військових в Україні: "Ніхто не повернеться". Погану новину для мобілізованих на війну в Україні повідомили у російській Держдумі.

Суровікіна помітили на іншому континенті. Екс-командувач російської окупаційної армії в Україні Сергій Суровікін став одним із підозрюваних в участі в заколоті Євгена Пригожина.

А експерти розповіли, про що свідчить затримання Шуфрича. Україні потрібний системний характер боротьби з усіма персонажами, які просували проросійські наративи.