Головна Новини Політика зовнішня політика Від чого скрегіт зубів Кремля стає все гучнішим розповів Кулеба
commentss НОВИНИ Всі новини

Від чого скрегіт зубів Кремля стає все гучнішим розповів Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що час табу щодо зброї минув, хороших новин буде ще більше

6 січня 2023, 20:29
Поділіться публікацією:

Оголошення Франції, Німеччини та США про передачу Україні нового озброєння, зокрема, бронетехніки західного зразка, показує, що час табу щодо зброї з боку союзників у минулому. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, пишуть "Коментарі" з посиланням на допис урядовця у Facebook. 

Від чого скрегіт зубів Кремля стає все гучнішим розповів Кулеба

Україна отримує все більше зброї від міжнародних партнерів

В перші дні 2023 року Україна отримає від союзників зброю, яку не вдалося отримати торік. Прикладом тому є перші кілька днів січня. Колісні танки та броньовані машини від Франції, бронетранспортери Bradley та Marder від США та Німеччини, додаткова німецька батарея Patriot, боєприпаси і багато чого іншого. Про все це вже вголос заявили країни, що підтримують Україну у війні проти країни-окупантки.

"А ще дочекайтеся оголошення нового американського пакета", – каже міністр про останні обіцянки зброї для України від союзників.

Кулеба зазначив, що президент Володимир Зеленський цього тижня проводить "реальний дипломатичний марафон", кожного дня — переговори з трьома, чотирма лідерами, і деякі рішення про постачання зброї ухвалюються просто під час розмов. Завдяки такій копіткій роботі влади, героїзму ЗСУ та всіх Сил оборони України, дипломатичній команді президента вдалося переконати іноземців: час табу щодо зброї минув.

"Ми вступаємо у вирішальну фазу. Мета може бути лише одна: перемога України. Лише так можна забезпечити тривкий і справедливий мир і безпеку в Європі, — запевняє Кулеба. – Звідси каскад хороших новин щодо постачання зброї, а далі їх буде ще більше. А відтак дедалі сильнішим ставатиме скрегіт зубів у Кремлі та плач на росТБ".

Як писали "Коментарі", США та Німеччина погодились відправити в Україну бойові машини піхоти Marder та Bradley, а Франція передала колісний танк AMX-10 RC. Таким чином Україна наблизилась до отримання танків західного зразка.

Раніше на порталі "Коментарі" йшлося, що німецький канцлер Шольц нарешті погодився відправити зброю для України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини