Головна Новини Політика зовнішня політика Верховна Рада криміналізувала криміналізувала контрабанду і недостовірне декларування товарів
commentss НОВИНИ Всі новини

Верховна Рада криміналізувала криміналізувала контрабанду і недостовірне декларування товарів

sdfsdfsdfsdf

14 липня 2021, 11:55
Поділіться публікацією:

Відтепер за зниження вартості товарів, що купуються на "Alibaba" та "Aliexpress", українці можуть отримати карну відповідальність. Вчора, 13 липня, Верховна Рада України 255 голосами "за" прийняла за основу законопроект під №5420. Останній вносить зміни до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо криміналізації контрабанди товарів та підакцизних товарів, а також їхнього недостовірного декларування, повідомили у новинному центрі Верховної Ради.

Основні положення проект закону доповідав представник президента України у парламенті Руслан Стефанчук. За його словами, останній рік 

Проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України щодо криміналізації контрабанди товарів та підакцизних товарів, а також недостовірного декларування товарів, №5420, доповів Представник Президента України у Верховній Раді Руслан Стефанчук. Він зазначив, що за останній рік значно збільшилася кількість проявів контрабанди товарів та недостовірного їх декларування, що має наслідком зменшення надходжень до Державного бюджету України, стимулювання ведення недобросовісної конкуренції, що, у свою чергу, негативно впливає на розвиток національної економіки та створює загрозу економічній та соціальній безпеці України, а також потрапляння на внутрішній ринок продукції неналежної якості, що негативно впливає на здоров'я громадян.

Відсутність кримінальної відповідальності за незаконне переміщення товарів (у тому числі підакцизних) через митний кордон України з приховуванням від митного контролю та поза митним контролем, а також за недостовірне декларування товарів сприяє збільшенню у державі сектору тіньової економіки, популяризує серед підприємців використання у веденні бізнесу незаконних засобів та прийомів.

Проектом Закону пропонується внести зміни до законодавства України з метою встановлення кримінальної відповідальності за контрабанду товарів та підакцизних товарів, а також за недостовірне декларування товарів, що призвело або могло призвести до неправомірного зменшення чи звільнення від сплати митних платежів.

Голова підкомітету Комітету з питань правоохоронної діяльності Олександр Бакумов доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу.

За результатами голосування законопроект 255 голосами прийнято за основу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини