Головна Новини Політика зовнішня політика В Україні відкрили справи щодо понад 100 іноземців за участь у бойових діях на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні відкрили справи щодо понад 100 іноземців за участь у бойових діях на Донбасі

В Офісі генпрокурора стверджують, що у війні на Донбасі брали участь громадяни Республіки Болгарія, Вірменії, Грузії, Італії, Іспанії, Казахстану, Литви, Молдови, Нідерландів і Німеччини

7 серпня 2020, 18:12
Поділіться публікацією:

Офіс генпрокурора протягом тижня зареєстрував кримінальні провадження щодо більш 100 іноземних громадян за участь у війні на Донбасі на боці бойовиків. Про це повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора .

В Україні відкрили справи щодо понад 100 іноземців за участь у бойових діях на Донбасі

Фото: Twitter користувача @santhusarling

Прокурори встановили, що, починаючи з 2014 року по теперішній час, в складі незаконних збройних формувань на Донбасі брали участь не менше 2 громадян Республіки Болгарія, 7 — Вірменії, 1 — Грузії, 19 — Італії, 27 — Іспанії, 12 — Казахстану, 3 — Литви, 26 — Молдови, 2 — Нідерландів і 5 — Німеччини.

Їх дії кваліфіковані за ч. 4 ст. 447, ч. 3 ст. 110, ч. 5 ст. 260 КК (участь найманців в збройному конфлікті, умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України, що призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків).

За даними ОГП, найманці діяли в складі 14-го батальйону територіальної оборони "Привид", 11-го окремого механізованого полку "Схід", 7-ї окремої мотострілкової бригади "Чистяківська", 1-ї окремої мотострілкової бригади "Слов'янська", окремого розвідувального батальйону "Спарта", окремого штурмового батальйону "Сомалі", НВФ "Русичі", "Вовча сотня", "Брянка СРСР" та ін.

Відповідно до ст. 47 Додаткового протоколу I 1977 року до Женевських конвенцій про захист жертв війни, вони є найманцями, а їх дії — порушенням Міжнародної конвенції про боротьбу з вербуванням, використанням, фінансуванням і навчанням найманців, прийнятої Генеральною Асамблеєю ООН 4 грудня 1989 року.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного слідчого управління СБУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини