Головна Новини Політика зовнішня політика В Україні відкрили кримінальні справи проти Порошенка і Байдена
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні відкрили кримінальні справи проти Порошенка і Байдена

Справи відкрили за заявою Андрія Деркача

27 січня 2021, 12:22
Поділіться публікацією:

В Україні відкрили два нових кримінальних провадження стосовно п'ятого Президента Петра Порошенка і нового президента США Джо Байдена. Кримінальні справи були відкриті за заявою народного депутата Андрія Деркача, якого в Держдепі США називають агентом Кремля, повідомив на брифінгу адвокат Порошенко Ігор Головань.

В Україні відкрили кримінальні справи проти Порошенка і Байдена

Порошенко та Байден. Фото: Радіо Свобода

Кримінальні виробництва були зареєстровані 22 січня, через два дні після інавгурації Джо Байдена на пост президента США. За словами Ігоря Голованя, справи стосуються нібито втручання президента Порошенко і Байдена в діяльність колишнього Генерального прокурора України Віктора Шокіна.

Справи відкрили за заявою позафракційного депутата Андрія Деркача і рішенням Печерського суду Києва. Самого Деркача недавно внесли до списку санкцій США, назвавши його російським агентом. Поряд з Деркачем під санкції потрапили нардеп від "Слуги народу" Олександр Дубинський, екс-прокурор Костянтин Кулик та інші.

Адвокат Петра Порошенка зазначив, що такими діями Деркач намагається зруйнувати стратегічне партнерство між Україною і Сполученими Штатами.

Довідка: Віктор Шокін обіймав посаду Генпрокурора України з лютого 2015 року по квітень 2016 року У лютому 2016 року його подав Президенту Порошенко заяву про відставку, яке підтримала Верховна Рада.

Андрій Деркач заявляв, що Джо Байден, який в той час займав пост віце-президента в адміністрації Барака Обами тиснув на Порошенко з метою зняття Шокіна з посади.

У листопаді 2020 року Джо Байден переміг на виборах президента США, набравши найбільшу кількість голосів виборців. Його результат затвердила колегія вибірників.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в ОП прокоментували розмова Байдена і Путіна.

Також читайте інформацію української розвідки про те, що Росія хоче розмістити ядерну зброю в Криму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини