Головна Новини Політика зовнішня політика В Угорщині назвали абсурдну умову для вступу України до НАТО та згадали Росію
commentss НОВИНИ Всі новини

В Угорщині назвали абсурдну умову для вступу України до НАТО та згадали Росію

У Будапешта нібито немає можливості підтримати розширення НАТО за рахунок України

24 квітня 2023, 17:54
Поділіться публікацією:

 Україна нібито повинна "отримати дозвіл" Росії щодо вступу до НАТО — заявила віцеспікерка парламенту Угорщини Дора Дуро. Таку заяву вона зробила в інтерв'ю російському виданню "Известия".

В Угорщині назвали абсурдну умову для вступу України до НАТО та згадали Росію

Угорщина назвала умову для вступу України до НАТО (фото з відкритих джерел)

За словами представниці крайньої правої угорської партії "Наша Батьківщина", "схвалення" з боку Росії дозволить Україні нібито вступити до НАТО без великих безпекових ризиків. Також вона сказала, що її країна  "не бачить жодних обставин, які б дозволили нам підтримати розширення НАТО за рахунок України".

"Доки кордони України оспорюються і триває збройний конфлікт, навіть власні правила НАТО виключають приєднання Києва до Альянсу... Без ризику початку війни вступ України можливий лише в тому випадку, якщо Росія схвалить це у вигляді певної угоди", — заявила вона.

Також вона  заявила нібито про "утиски" національних меншин в Україні. За її словами, "правильним кроком" було б надання територіальної автономії Закарпатській області та іншим регіонам.

"Українське керівництво не бажає гарантувати елементарні права угорцям, румунам, російським та іншим меншинам у країні, намагається обмежити їхні існуючі права, особливо у сфері використання мови. У світлі збільшення військової допомоги Київ ще менше відчуває потребу йти на компроміс і гарантувати адекватні права докорінному угорському населенню Закарпаття" — сказала вона.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Угорщина заборонила імпорт 25 продуктів з України. Під тиском кількох країн Єврокомісія прийняла рішення вжити заходів щодо імпорту українського зерна. До списку потрапили пшениця, ріпак, соняшник та кукурудза. Проте Угорщина вирішила розширити цей список до 25 позицій.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини