Головна Новини Політика зовнішня політика У ТКГ пояснили гучну заяву Зеленського про Путіна і Донбас
commentss НОВИНИ Всі новини

У ТКГ пояснили гучну заяву Зеленського про Путіна і Донбас

Путін опиниться у дуже складній ситуації

10 березня 2021, 14:10
Поділіться публікацією:

В українській делегації в мінській ТКГ пояснили гучну заяву президента України Володимира Зеленського про його намір зустрітися з кожним із лідером нормандської четвірки, щоб прискорити мирний процес на Донбасі. Про це повідомив представник Донецька в ТКГ Сергій Гармаш в ефірі телеканалу "Україна 24".

У ТКГ пояснили гучну заяву Зеленського про Путіна і Донбас

Фото: EPA

За його словами, заява Зеленського не говорить про те, що він зібрався вести переговори з Путіним сам на сам. Гармаш зазначив, що попри це, після заяви українського президента глава Кремля опиниться в складній ситуації.

Він сказав, що швидше за все, Зеленський мав на увазі не Путіна, а в першу чергу лідерів Німеччини і Франції, які беруть участь в переговорах по Донбасу.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Донецької і Луганської областей триває російська військова агресія проти України, в якій беруть участь регулярні війська РФ і незаконні збройні формування.

За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян. Сама Росія свою участь в конфлікті заперечує, називаючи себе посередником, попри численні докази її прямого військового вторгнення на територію України.

З 2014 року ведуться переговори щодо мирного врегулювання конфлікту в тристоронньої контактній групі в Мінську між Україною і Росією, як учасниками конфлікту, і представниками ОБСЄ, які виступають в якості посередників і модераторів.

Війні на Донбасі передувала анексія Криму в березні 2014 року, коли після незаконного "референдуму", президент Росії Володимир Путін підписав указ про "приєднання" Криму до РФ.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Росія почала масштабну мобілізацію військ на Донбасі.

Читайте також про створення центру протидії дезінформації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини