В Євросоюзі прокоментували "товарний" указ Путіна щодо ОРДЛО: подробиці

В ЄС закликають Росію припинити вживати односторонні заходи

В ЄС критично відреагували на указ очільника РФ Володимира Путіна, за яким визнано товарні сертифікати з непідконтрольних уряду нашої країни тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей. Про це інформує заява прес-секретаря в закордонних справах Європейської комісії Петера Стано, яка з’явилась на сайті Європейської служби зовнішніх зв'язків.

За оприлюдненою інформацією, європейська спільнота засуджує цей документ, що підписав очільник РФ 15 листопада, за яким спрощено торговельні правила, щоб збільшити доступ товарів з тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей. Він націлений на те, аби поглибити подальше відокремлення тимчасово окупованих територій від нашої країни всупереч цілям Мінських угод.

В Євросоюзі переконані, що мета таких російських заходів – призвести до порушень територіальної цілісності нашої країни, зокрема, і здійснення митного контролю. Вони формують потенціал для збільшення напруги і стають на перешкоді для реалізації майбутнього процесу реінтеграції.

Згідно до опублікованої заяви, представники Євросоюзу закликають РФ вжити заходи до скасування цього рішення і припинити практику застосування вже згадуваних односторонніх заходів. Адже вони створюють провокативне середовище для подальшого загострення конфлікту на Донбасі. Тому ЄС в такій ситуації буде застосовувати політику невизнання.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Путін і Байден поговорять про Україну без України. Москва і Вашингтон ґрунтовно готуються до зустрічі президентів - одна з тем торкнеться України.