В Європі закликали Зеленського сміливо йти по шляху Порошенка

Це історичне рішення

Президент Литви Гітанас Науседа закликав Президента України Володимира Зеленського продовжити шлях свого попередника Петра Порошенка. Йдеться про посилену інтеграцію України в європейський союз і НАТО. Про це Науседа написав на своєму акаунті в "Twitter".

За його словами, влада України повинна бути твердими в питанні руху країни по курсі євроатлантичної інтеграції.

Президент Литви у своєму пості привітав України з другою річницею прийняття змін до Конституції України, які закріпили стратегічний курс країни в ЄС і НАТО.

Він зазначив, що дане рішення остаточно закріпило геополітичний вибір нашої країни, а Литва активно підтримує всі зусилля України на цьому напрямку. Науседа також побажав Зеленському удачі та сил на цьому шляху.

7 лютого 2019 року Верховна Рада України прийняла законопроект про внесення в Конституцію стратегічного курсу на набуття статусу постійного члена ЄС і НАТО.

Рішення підтримали 334 народних депутати.

Тодішній президент Петро Порошенко заявив, що тільки членство в ЄС і НАТО допоможе Україні отримати гарантії незалежності, а також мир і благополуччя.

Також екс-президент заявляв, що для шляху в ЄС і НАТО необхідно розвивати антикорупційну інфраструктуру, реалізовувати судову реформу, поглиблювати інтеграцію з ЄС і працювати над отриманням плану дій для членства в НАТО.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що перший президент України Леонід Кравчук заявив, що українські військові повинні стріляти у відповідь під час обстрілу з боку бойовиків на Донбасі.

Читайте також умова подачі води до Криму з боку України.