Головна Новини Політика зовнішня політика Ультиматум Польщі проти членства України в ЄС: як швидко розв'язати питання
commentss НОВИНИ Всі новини

Ультиматум Польщі проти членства України в ЄС: як швидко розв'язати питання

Польща шантажує Україну, своїми діями підіграючи Росії

4 жовтня 2024, 22:25
Поділіться публікацією:

Питання Волинської трагедії, яке підняла Польща, може стати суттєвою перепоною вступу України в ЄС. Своїми діями Польща фактично підіграє Росії, однак питання можна розв'язати швидко. Для цього і потрібно членство України в ЄС. Про це розповів політолог Петро Олещук в ефірі “Київ24”, повідомляє портал “Коментарі”.

Ультиматум Польщі проти членства України в ЄС: як швидко розв'язати питання

Ілюстративне фото

За його словами, дивно що Варшава пов'язує цю ситуацію із переговорами про вступ України до ЄС. “Це ж фактично шантаж. А як же європейські цінності? Хочеться запитати”, — зазначив він.

Політолог переконаний, якщо польську сторону дійсно турбує питання пов'язане з ексгумаціями, із вшанування пам'яті людей, то в рамках ЄС його розв'язати значно простіше, якби Україна була членом союзу.  “Тобто як це пов'язано зі вступом? До чого тут вступ? Якби ми вступили в ЄС, ми б потім ці питання вирішували через інституції ЄС. І вирішили б, мабуть, набагато швидше. А так вони фактично займаються шантажем. В інтересах Росії”, — наголосив Петро Олещук.

На його переконання, саме Росія зацікавлена в тому, щоб блокувати вступ України до ЄС – це їхня фундаментальна річ.

Нагадаємо, що президент Польщі Анджей Дуда розкритикував заяви свого уряду щодо шантажу України під час її вступу до ЄС питанням Волинської трагедії. Однак в МЗС Польщі наполягають, що Україна все ж таки має піти на поступки. Детальніше про умову читайте тут.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що представник Міністерства закордонних справ Польщі Павло Вронський схвалив готовність Українського інституту національної пам'яті відновити роботи з пошуку та ексгумації жертв Волинської трагедії. Детальніше про шляхи розв'язання питання щодо Волинської трагедії читайте за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини