Головна Новини Політика зовнішня політика Українська влада повинна дозволити Медведчуку вести переговори з Росією щодо Донбасу — Кутуєв
commentss НОВИНИ Всі новини

Українська влада повинна дозволити Медведчуку вести переговори з Росією щодо Донбасу — Кутуєв

На думку експерта, Медведчук чітко бачить, вирішення яких проблем необхідно українському суспільству

2 липня 2021, 15:17
Поділіться публікацією:
















Якщо Росія погодиться на діалог із налагодження відносин і врегулювання військового конфлікту на Донбасі з головою Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктором Медведчуком, то Україні варто це підтримувати. Такою думкою в ефірі телеканалу "Перший Незалежний" поділився соціолог Павло Кутуєв.

Українська влада повинна дозволити Медведчуку вести переговори з Росією щодо Донбасу — Кутуєв

Соціолог Павло Кутуєв про переговори Медведчука стосовно Донбасу. Фото: КПІ

На його думку, налагодження відносин з сусідніми державами — це першочергове завдання геополітики, проте заклики до Євросоюзу і НАТО прийти в цьому питанні на допомогу не працюють.

"Найголовніша мета, яку ставить перед собою Медведчук, як політик, як лідер опозиції — рішення проблем, з якими стикається українське суспільство. Якщо керівник сусідньої держави готовий вести з Медведчуком діалог про те, як вирішувати проблеми, то це треба вітати", — вважає Кутуєв.

При цьому соціолог зазначив, що керівництво Росії не вважає нинішню українську владу автономною і самостійною, а також не бачить в її діях готовності до раціональної взаємодії.

"Президент сусідньої держави сказав, що Віктор Медведчук є українським націоналістом. Це абсолютно точна дефініція. Нація повинна мати оформлення у вигляді національної держави. Медведчук на цих позиціях і стоїть, але раціонально, помірно, реалістично", — додав Павло Кутуєв.

Нагадаємо, голова Політради партії "ОТЗЖ" Віктор Медведчук вважає, що з приходом Зеленського до влади, відносини між Росією і Україною погіршилися, і перспективи їх покращення не видно, в тому числі і через те, що Зеленський відмовляється виконувати Мінські угоди та не збирається вступати в переговори з Росією.

"Є опитування трьох центрів: "Соціального моніторингу", Інституту Яременка і Центру "Рейтинг". Його результати говорять, що 75% українців виступають за прямі переговори Президента України з Путіним стосовно миру на Донбасі і 55,4% — за прямі переговори з Донецьком і Луганськом. Ось вам опитування, ось вам референдум", — підкреслив Медведчук.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

иса

2 липня 2021, 20:04

Где откопали этого ватного эксперда?

Буба

2 липня 2021, 14:48

"Если Россия согласится..." Если Россия согласится на решение конфликта - то будет все равно, Медведчук или Кравчук.


Новини