Україна зміцнює зв'язки з Африкою: деталі візиту Кулеби до трьох країн

Дмитро Кулеба здійснить візит до Малаві, Замбії та Маврикію для встановлення та розвитку двосторонніх відносин між країнами.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба здійснить закордонні візити з 4 по 8 серпня. Головний український дипломат відвідає Малаві, Замбію та Маврикій. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на пресслужбу МЗС України.

У МЗС України вказують, що очільник дипломатичного відомства Дмитро Кулеба здійснить четверте турне до країн Африки.

"Четверте Африканське турне глави МЗС має на меті продовжити розбудову відносин з країнами Африки. Всі три країни - Малаві, Замбію та Маврикій - міністр закордонних справ України відвідає вперше в історії", - повідомили у пресслужбі МЗС України.

Міністерство закордонних справ вказує, що Кулеба проведе зустрічі та переговори з керівництвом держав, міністрами закордонних справ, діловими та культурними колами у Лілонгве, Лусаці та Порт-Луї.

Основою метою зустрічі стане розвиток двосторонніх відносин на основі поваги та спільних інтересів. У Малаві головні теми переговорів стосуватимуться продовольчої безпеки африканської країни завдяки українському зерну, а також обмін досвідом та технологіями у сфері сільського господарства. У Замбії Кулеба буде говорити про політичний діалог та міжнародну співпрацю. Основою темою візиту до Маврикію буде участь у залучені африканських інвестицій та бізнесу у відбудову та відновлення України.

Також ключовою темою у розмові з усіма країнами стане участь африканських держав у процесі для встановлення справедливого миру в Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що повстанці-туареги з території Малі взяли в полон російських найманців з "ПВК Вагнер" та пропонують їх передати Україні.

Також "Коментарі" писали про перші заяви Кулеби під час його візиту до Китаю.