Україна закликає Захід продовжити тиск на Москву через вторгнення РФ до Грузії

МЗС України закликає міжнародне співтовариство продовжити чинити тиск на Росію для деокупацію грузинських територій Абхазії і Південної Осетії

Міністерство закордонних справ України закликає все міжнародне співтовариство і весь цивілізований світ продовжити тиск на Москву, поки території Абхазії і Південної Осетії не будуть повернуті під контроль Грузії. Як інформує видання "Коментарі", про це йдеться в заяві МЗС України у зв'язку з річницею агресії Росії проти Грузії.

У заяві йдеться про те, що Київ закликає весь цивілізований світ і далі ставити Росію перед фактом, що варто виконати свої ж гарантії щодо припинення збройної агресії від 12 серпня 2008 року. Крім припинення агресії Росія повинна вивести своїх армійців з Абхазії і Південної Осетії, забрати всю військову техніку і повернути ці грузинські землі під контроль офіційного Тбілісі.

В МЗС акцентують увагу на тому, що тільки Росія несе відповідальність за катастрофічну гуманітарну ситуацію на цих територіях і повинна зробити все, щоб правозахисні організації мали доступ на окуповані території, де сьогодні заправляє Росія. Варто нагадати, що 13 років тому 8-го серпня російські збройні сили вторглися на територію суверенної держави Грузія після наміру офіційного Тбілісі почати контролювати території самопроголошених республік Південна Осетія і Абхазія. На сьогоднішній день абсолютно всі держави в світі, за винятком лише декількох країн, а саме Росії, Венесуели, Нікарагуа і Науру, називають землі Південної Осетії Абхазії такими, які сьогодні окупувала Росія.

Читайте також на порталі "Коментарі" матеріал про те, що Грузія вже готова до вступу в НАТО, Україна ще має зачекати.