Україна візьме участь в миротворчій місії в Боснії

Україна направить національний персонал для підтримки партнерів в рамках миротворчої місії "Алтея"

Україна відправить своїх миротворців до Боснії та Герцеговини в межах місії Європейського Союзу "Алтея". Відповідне рішення було прийнято під час засідання РНБО на Донбасі. Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов.

Під час засідання було прийнято рішення стосовно того, що Україна направить національний персонал для підтримки партнерів в рамках миротворчої місії "Алтея".

Операція "Алтея" полягає у нагляді за військовим виконанням Дейтонської мирної угоди 1995 року на території Боснії і Герцеговини.

Раніше "Коментарі" писали, що в результаті нападу 4 людини вбиті, ще кілька поранені. 2 квітня джихадисти атакували табір Монопрофільної комплексної місії Організації Об'єднаних націй по стабілізації в Малі (MINUSMA) в місті Агелоке, в окрузі Тессаліт, які знаходиться північному сході країни. Для евакуації поранених миротворців із зони обстрілу була використана авіація. Як говориться в повідомленні місії ООН, напад терористів було відбито з втратами для нападників. Поки жодна з організації не взяла на себе відповідальність за інцидент.

Також, згідно з підрахунками Управління Верховного комісара ООН з прав людини, загальна кількість жертв в результаті конфлікту на сході нашої країни становить 42,500 — 45,500 тисячі осіб.

З цього числа: • 13,200-13,400 — загиблі (хоча і меншою мірою 3 3901 цивільна особа, близько 4 200 українських військових, і, як мінімум, 5 800 осіб перебувають у збройних групах); • 29 600-33 600 — були поранені (7 000-9 000 цивільних осіб, 9 800-10 800 військових України, та 12 800-13 800 осіб перебувають у збройних групах).

Також портал "Коментарі" вже інформував про те, що в США назвали перешкоду для закінчення війни на Донбасі. Спікер посольства США в Україні Деніел Ленгенкемп підкреслив, що завершення війни має відбутися завдяки дипломатичним зусиллям усіх боків, в тому числі та Росії, яка відповідальна за початок протистояння.