Головна Новини Політика зовнішня політика Україна приєдналася до санкцій ЄС проти Росії через Навального
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна приєдналася до санкцій ЄС проти Росії через Навального

Також до санкцій приєдналися Північна Македонія, Чорногорія, Албанія та інші країни

30 березня 2021, 17:01
Поділіться публікацією:

Україна приєдналася до санкцій Європейського Союзу проти Російської Федерації, які були введені на початку березня. Зазначимо, що Євросоюз ввів санкції за арешт і вирок російському опозиціонеру Олексію Навальному. Про це заявив високий представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель, повідомляє пресслужба Ради ЄС 30 березня.

Україна приєдналася до санкцій ЄС проти Росії через Навального

Україна приєдналася до санкцій ЄС проти Росії - фото з відкритих джерел

Також до санкцій проти Росії приєдналися Північна Македонія, Чорногорія та Албанія, а також країни Європейської асоціації вільної торгівлі: Ісландія, Ліхтенштейн і Норвегія.

Зазначається, що вони забезпечать такі умови, щоб їхня національна політика відповідала політиці Євросоюзу щодо санкцій.

"Європейський Союз бере до уваги це зобов'язання і вітає його", — заявив Боррель.

Як раніше повідомляли "Коментарі", президент України Володимир Зеленський підписав указ про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) про стан справ у сфері надрокористування. Раніше РНБО ухвалила рішення провести аудит всіх дозволів на користування українськими надрами, а також ввела санкції проти 19 компаній у сфері надрокористування.

Експерт акцентує увагу на тому, що дуже не хотілося б, щоб правильна ідея вкотре перетворилася на привід для політичних переслідувань і відбирання дозволів у "неправильних" компаній на користь "правильних". Також він вітає намір влади провести аудит виданих дозволів на надрокористування. Що означають подібні дії? Які можуть бути наслідки? Читайте в нашому матеріалі.

Раніше Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про створення Центру протидії дезінформації. Там пропонують вводити санкції за поширення фейкової інформації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини