Головна Новини Політика зовнішня політика Україна і Молдова поглиблюють співробітництво - детальніше про стосунки країн
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна і Молдова поглиблюють співробітництво - детальніше про стосунки країн

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і в.о. прем’єр-міністра, міністр закордонних справ та європейської інтеграції Молдови Ауреліу Чокой обговорили низку важливих питань щодо співробітництва держав

18 травня 2021, 07:46
Поділіться публікацією:

Україна та Молдова поглиблюють співробітництво. Дану інформацію підтверджує пресслужба МЗС України.

Україна і Молдова поглиблюють співробітництво - детальніше про стосунки країн

Україна і Молдова розвивають ділові стосунки - детальніше. Фото: rubaltic.ru

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і в.о. прем’єр-міністра, міністр закордонних справ та європейської інтеграції Молдови Ауреліу Чокой домовилися про низку заходів, які посилять стосунки та об'єднають дві країни.

Насамперед міністри домовилися провести найближчим часом двосторонні експертні консультації щодо будівництва мосту в районі населених пунктів Ямпіль-Косеуць та прилеглої до нього інфраструктури.

Ще представники країн розглянуть угоду про взаємне визнання сертифікатів про вакцинацію, це допоможе українцям та жителям Молдови безпроблемно перетинати кордон цих країн.

Також країни мають на меті активізувати торгівлю та економічну співпрацю, зокрема вивчити можливість скасування роумінгової оплати за дзвінки між країною і Молдовою.

Не оминули ще одну важливу тему — підготовку до саміту "Кримської платформи", яка відбудеться 23 серпня цього року в Києві.

Окрім цього, сьогодні сталася ще одна важлива подія — створення у Києві Асоційованого тріо. Це новий тристоронній формат України, Грузії і Молдови, який покликаний сприяти євроінтеграції трьох держав.

Нагадаємо, що Україна планує створити міст через Дністер на кордоні з Молдовою. Вже оголошено тендер на техніко-економічне обґрунтування для будівництва мосту та підходів до нього. Якою буде споруда та через які міста проходитиме, дізнавайтеся в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" розповідав, що у Молдові суд змінив статус російської мови.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини