У Зеленського не виключають, що Росія піде в наступ на Донбасі

Прессекретар президента України Юлія Мендель не виключає наступу Росії на Донбасі, однак закликає не панікувати

Прессекретар президента України Володимира Зеленського Юлія Мендель прокоментувала ситуацію із загостренням на Донбасі й можливістю широкомасштабної військової агресії Росії. Про це вона повідомила в ефірі телеканалу "Дім", який транслюється і на окуповані території.

За її словами, Росія може піти в наступ на Україну і такий варіант не можна виключати повністю. Водночас вона зазначила, що ситуацію необхідно оцінювати спокійно і не панікувати. Мендель заявила, що росіяни зосередили на кордонах з Україною понад 40 тисяч військових і стільки ж на території тимчасово окупованого Криму.

Вона підкреслила, що Росія вже наступала у 2014 році, проте не варто піддаватися паніці й нагнітати обстановку. Інформацію російської пропаганди про те, що Україна нібито готує наступ на Донбасі прессекретар Зеленського назвала фейком. Мендель зазначила, що Україна домагається переговорів у нормандському форматі й буде зберігати рух до миру за допомогою дипломатичних важелів.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Донецької й Луганської областей триває російська військова агресія проти України, в якій беруть участь незаконні збройні формування і регулярні війська РФ. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян.

Росія ж свою участь у конфлікті заперечує, називаючи себе посередником у переговорах, попри численні докази її прямого військового вторгнення в Україну. Війні на Донбасі передувала окупація Криму в березні 2014 року.

Раніше "Коментарі" повідомляли про переговори Росії й Німеччини щодо Донбасу.

Читайте також про результати зустрічі Зеленського та Ердогана.