У Росії запропонували "стерти Таллінн"

Російські шовіністи придумали, як відповісти на можливе перейменування російського Калінінграда на Кенігсберг

Російський "православний олігарх" Костянтин Малофєєв запропонував відповісти естонській владі на їхню ініціативу перейменування Калінінграда на Кенігсберг - "стерти Таллін з географічних карт". Рашист запропонував повернути йому німецьку назву часів Російської імперії - Ревель, або давнішу літописну - Коливань. Про це повідомляють "Коментарі".

"Кенігсберг став Калінінградом за підсумками Великої Вітчизняної війни. Наполягаючи на німецькій назві, прибалти реабілітують нацизм. Намагаються переглянути підсумки війни і відібрати у нас нашу спадщину", - повторює кремлівські наративи Малофєєв, який надавав підтримку Гіркіну-Стрілкову і близькому до Кремля рашистському філософу Олександру Дугіну.

Малофєєв пропонує російській владі у відповідь "грати у гру з перейменуваннями вдвох" - повернути німецьку назву столиці Естонії.

"У Російській Імперії було прийнято німецьку назву цього населеного пункту - Ревель. Ввести його в наші офіційні документи і на наші географічні карти було б зовсім непогано - насправді, естонці до будівництва цього міста стосунку точно не мали, а ось із прибалтійських німців вийшло чимало славетних російських офіцерів та чиновників", - пише Малофєєв.

Інша його пропозиція – Коливань. Так, за його словами, називають нинішню столицю Естонії у слов'янських літописах.

- Російським ім'ям ми маємо його називати. І не чухонцям вказувати великому російському народу, як нам називати наші міста, - підсумовує шовініст.

Нагадаємо, що Комітет закордонних справ запропонував парламенту Естонії розглянути зміну назви для російського міста Калінінград на її історичну — Кенігсберг. Голова Комітету із закордонних справ Естонії Марко Міхкельсон закликав використати досвід таких країн, як Польща, Литва та Латвія, які офіційно замінили радянську назву Калінінград.

Тим часом, у Росії загрожують "унікальною новітньою" ракетою.

А в Кремлі визнали: " Багато охочих втратити Росію та знайти собі нових друзів".