У прикордонній службі розповіли, чи дійсно забирали паспорт у Порошенка

У прикордонній службі України стверджують, що Порошенко пройшов стандартну процедуру перетину кордону

У Державній прикордонній службі України оперативно відреагували на висловлювання Петра Порошенка про те, що у нього нібито забрали паспорт на понад 15 хвилин для встановлення особи. У відомстві стверджують, що дана інформація нібито носить маніпулятивний харакетер і перетин кордону відбувався згідно чинного законодавства та усіх визначених процедур. А оскільки Порошенко є підозрюваним у кримінальному провадженні, то прикордонники були зобов’язані сповістити про його повернення правоохоронні органи. Про це інформують у пресслужбі прикордонників, передає портал "Коментарі".

"Аби уникнути інформаційних спекуляцій повідомляємо: під час перетину кордону Петром Порошенком українські прикордонники чітко дотримувалися норм законодавства. Прикордонники фіксували маніпуляції що, начебто, пана Порошенка намагаються не пропустити в Україну. Жоден громадянин України не може бути обмежений у праві повернутися в Україну. Під час заходів контролю про прибуття Петра Порошенка в Україну було поінформовано представників правоохоронних органів", - заявили у прикордонній службі України.

Нагадаємо, п’ятий президент України Петро Порошенко, сьогодні, 17 січня о 9-10 прибув до аеропорту "Жуляни" з Варшави, аби з’явитись о 11-00 у Печерському суді, де йому висувають звинувачення у державній зраді та сприянню тероризму. Його зустрі 15-тисячний натовп прихильників, яким він заявив, що його намагались не пустити до України. Нібито прикордонники забрали його біометричний паспорт і не повертали понад 15 хвилин.

Читайте також: Під Печерським судом зібралися прихильники Порошенка: поряд – кілька автозаків (ФОТО)