ТКГ з питань Донбасу відновлює засідання: коли і що будуть обговорювати

25 серпня в ТКГ збираються поспілкуватися представники підгруп, 26 — безпосередньо очільники делегацій

Невелика перерва в роботі Тристоронньої контактної групи з питань Донбасу завершилася. Як повідомляє прес-служба вітчизняної делегації, вже в середу, 25 серпня, дипломати на рівні тематичних підгруп відновлять свої онлайн-зустрічі.

На цьому спроби оживити "мінський процес" не зупиняються. На четвер, 26 серпня, заплановано проведення офіційної онлайн-зустрічі глав делегацій.

У переліку питань, які повинні розглянути члени ТКГ, знаходиться кілька дуже важливих тем для жителів окупованих територій Донецької і Луганської областей. Поміж іншого — це можливість оновити план розмінування населених пунктів, неподалік яких проходили (проходять) бойові дії.

Ще дипломати сподіваються, що вдалося складуться і переговори, які стосуються припинення обстрілів з боку бойовиків ОРДЛО.

Окремим пунктом також є гуманітарний напрям роботи ТКГ. Тут планують обговорити роботу старих і ймовірне відкриття нових контрольних пунктів в'їзду-виїзду, а також перебування представників міжнародних спостерігачів на окупованих територіях. Гостро стоїть і питання про ймовірне відновлення обміну військовополоненими.

До яких результатів призведе відновлення засідань ТКГ, покажуть вже найближчі два дні.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, вважає колишній глава вітчизняної делегації в ТКГ, другий президент України Леонід Кучма, що глава Кремля Путін заслужено вважається багатьма політиками вбивцею. Яке думку висловив Кучма, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, чому, на думку члена ТКГ Сергія Гармаша, в серпні на Донбасі почастішали обстріли російських бойовиків. Деталі — в нашій публікації.