"Там і ракетні удари, й авіація – усе": Зеленський розповів про важкі бої за Лиман і Сєвєродонецьк

Зеленський визнав, що ситуація на лінії фронту надзвичайно важка

Очільник України Володимир Зеленський визнає, що ситуація на донецькій лінії фронту дуже тяжка, проте російські загарбники марять сподіваннями, що надовго закріпляться в Лимані чи в місті Сєвєродонецьк. Про це він заявив у вечірньому зверненні.

"Як це і передбачалося — дуже-дуже важка ситуація. Окупанти намагаються хоча б на 100 днів війни досягнути тих цілей, які сподівалися реалізувати за перші дні після 24 лютого",- сказав він.

Як сказав президент, окупанти мають в донецькому регіоні багато артилерії, їх резерви є максимальними. Тому здійснюють ракетні удари, задіяли авіацію – все. Наші захисники мужньо обороняють країну, так як це дозволяють оборонні ресурси. Робиться все, щоб його посилити, і він найближчим часом посилиться.

"Якщо окупанти думають, що Лиман чи Сєвєродонецьк будуть їхні – то вони помиляються. Донбас буде в Україні! Тому що це – ми, це – наша сутність! ",- наголосив Зеленський

За словами глави держави, коли рф принесе туди руйнацію і страждання, українці таки відновлять кожне місто цього регіону, всі громади. В Донбасі немає, і не існуватиме жодної реальної альтернативи українському прапору,- резюмував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що "Катастрофічне розгортання подій можна було зупинити, якби сильні світу не загравали з Росією",- Зеленський. Президент України у своєму черговому зверненні звинуватив сильних світу у заграванні з росією. Володимир Зеленський переконаний, що катастрофічне розгортання подій все ж таки можна було б зупинити. Про це він заявив, виступаючи перед народом України, 26 травня, у день, коли припинив роботу Донецький аеропорт.