Головна Новини Політика зовнішня політика Стало відомо, на якому етапі знаходиться будівництво «Стіни» на українсько-російському кордоні
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, на якому етапі знаходиться будівництво «Стіни» на українсько-російському кордоні

На проект "Стіна" у 2020 році передбачено 400 млн гривень

4 червня 2020, 15:16 comments4909
Поділіться публікацією:

Державна прикордонна служба України повідомляє, що роботи по реалізації проекту "Стіна" на українсько-російському кордоні виконані на 40%. За даними відомства, ця інформація актуальна станом на кінець травня нинішнього року. Дані надані у відповідях прикордонників на запити аналітиків експертної організації StateWatch, передає "Економічна правда".

Стало відомо, на якому етапі знаходиться будівництво «Стіни» на українсько-російському кордоні

Гроші на проект "Стіна" виділені за бюджетною програмою "Заходи з інженерно-технічного облаштування кордону" Держприкордонслужби. На реалізацію проекту в 2020 році передбачені 400 млн грн. Станом на 1 червня вже витрачено 53 млн грн з цих грошей.

"Стіна" на кордоні України і Росії будується з 2015 року в якості комплексу захисту від агресії з боку РФ. Загалом на будівництво витратили 1,7 млрд грн. Спочатку проект повинні були здати в 2018 році, але пізніше завершення будівництва перенесли на 2021 рік.

Раніше "Коментарі" писали, що Україна відкрила ще 66 пунктів пропуску. Цього разу на кордоні з Молдовою і країнами ЄС. Про це повідомили в Державній прикордонній службі. Всі ці пункти були закриті після введення в Україні карантину через спалах коронавірусу. До роботи вони повернулись опівночі. Все ще закриті 56 пунктів пропуску. Більшість з них — на кордоні з Росією та Білоруссю. КПП між окупованим Донбасом і підконтрольної Україні територією будуть закриті, як мінімум, до 22 червня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини