Головна Новини Політика зовнішня політика Стало відомо, що буде з Чорноморським флотом після повернення Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, що буде з Чорноморським флотом після повернення Криму

Харківські угоди є неконституційними

3 лютого 2021, 12:46 comments1122
Поділіться публікацією:

Віце-прем'єр і міністр з питань тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков розповів про те, що буде з Чорноморським флотом після повернення Криму під контроль України. Про це він розповів в інтерв'ю виданню "Лівий берег".

Стало відомо, що буде з Чорноморським флотом після повернення Криму

Чорноморський флот. Фото: gazeta.ru

За словами Резнікова, після повернення півострова до України весь Чорноморський флот також повинен перейти у власність нашої країни.

Він зазначив неконституційність Харківських угод, які були підписані Віктором Януковичем і Дмитром Медведєвим у квітні 2010 року.

Міністр заявив, що відповідно до Закону "Про перехідний період", після повернення півострова під український контроль Чорноморський флот повністю переходить у власність нашої країни.

Резніков зазначив безглуздість Харківських угод і сказав, що Росія порушила всі існуючі там домовленості, також як і пункти Великого договору про дружбу. Крім того, згідно з Конституцією України, на території країни забороняється розташування іноземних військових баз.

За словами міністра, раніше для Чорноморського флоту існувало виняток у зв'язку з перехідними положеннями Конституції, проте даний пункт був виключений у 2019 році. Це означає неконституційний характер Харківських угод, а отже, після повернення Криму в Україні Чорноморський флот повинен перейти у власність нашої держави.

Харківські угоди, підписані у 2010 році передбачали продовження дислокації Чорноморського флоту до 2042 року в обмін на знижку на газ. Після анексії Криму у 2014 році Росія анулювала угоди в односторонньому порядку.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, коли на Донбасі можуть бути проведені вибори.

Також читайте, чому в Україні заблокували канали Медведчука.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Брат

3 лютого 2021, 13:11

Дурак думкою багатие!!! Я присто ржу над хохлоинфантилами.Да-да,гейропа вам поможет-всех сделант голубыми и лесби и вымрут великие протоукры.


Новини